Saab 9-3 Viggen

Saab 9-3 Viggen   VERKOCHT

carrosserie    : 3 deurs coupé
kleur    : Lightning blue
motorvermogen  : ongeveer 290 pk 
brandstof  : Benzine
transmissie   : Handgeschakeld, 5 speed
bouwjaar  : 03-2000
km-stand : 268651
btw-verrekenbaar  : marge auto

Zo vaak zie je geen Saab 9-3 uit deze serie meer die in topconditie is en al helemaal geen Viggen uitvoering. De enige 9-3 3/5 deurs die in beperkte oplage bij Valmet in Finland is gemaakt. Ook werd geen andere Saab 9-3 met de krachtige B235R motor uitgevoerd.

Deze 9-3 Viggen is (in mijn optiek) in de mooiste kleurcombi uitgevoerd, het sprankelende Lightning Blue met het interieur in bijpassende blauw tinten, neem dan de coupe uitvoering en je hebt een Saab die zijn weerga niet kent.

De Saab is origineel geleverd bij Nieuwkoop Motors in ‘s-Hertogenbosch op 10-03-2000, deze factuur is er bij.

Daarna is de Saab uiterst netjes bereden en onderhouden, dat zie je aan alles. Geen roest, geen schade, geen krassen. Lakwerk is werkelijk onberispelijk, interieur evenzo, leder van de voorstoelen is nieuw (origineel Saab). Voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en verwarmd. Voorruit is recent vervangen voor een optisch effect.

Technisch is deze Viggen in meer dan briljante staat. In het jaar 2020 is door P-A Johansson van Maptune de motor volledig nieuw opgebouwd, met een nieuw basisblok van Saab heeft Johansson de beste materialen gebruikt, zoals gesmede zuigers van Smidda Kolvar. Dit om een hoger vermogen aan te kunnen. Alle interne delen zijn uiteraard gelijk vernieuwd. Joel in Groningen heeft de motor samen gebouwd en weer in de auto gemonteerd, uiteraard met nieuwe Viggen koppeling.

Op dat moment is ook gelijk het onderstel aangepakt met de bekende Viggen modificaties, nieuwe draagarmen en Bilstein B6 dempers. Vering is origineel. Maptune heeft gelijk een betere intercooler, uitlaatsysteem en bijpassende software meegestuurd. Resultaat? Een heerlijk soepel rijdende 9-3, sportief maar niet onrustig. Maar als je de leeuw wakker maakt, dan krijgt menig Porsche rijder het benauwd.   

Deze uitzonderlijk mooie Viggen bieden wij aan voor 22.500 euro.

Mocht u hem willen zien dan dient u vooraf een afspraak te maken, want we hebben hem natuurlijk warm gestald staan.

Translate